Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reviews

HELEEN

“In 2018 kreeg ik een burn-out . Ik kon mijn werk niet meer aan, huilde om alles, reageerde op alles en iedereen geprikkeld, voelde me uitgeblust en kwam tot niets meer. Voelde me verantwoordelijk voor alles, maar schoot voor mn gevoel ook in alles tekort en kreeg een hekel aan mezelf. Uiteindelijk wist ik dat ik hulp moest gaan zoeken en via een naaste kwam ik bij Ilse Mol terecht. Mijn naaste vertelde zo positief over Ilse, “ een rustige, warme persoonlijkheid , die je door haar uitstraling direct op je gemak stelt, luistert en niet (ver-)oordeelt ! “ Dat alles heeft me doen besluiten naar Ilse toe te gaan, want ondanks mijn problemen vond ik het nog steeds eng om naar een therapeut te gaan en mij zomaar “ bloot “ te geven . Maar wat ben ik blij, dat ik bij Ilse Mol terecht gekomen ben. Met behulp van gesprekken, oefeningen, spelopdrachten en thuisopdrachten heeft ze me zoveel geleerd! Ik ben heel blij dat ik in de donkerste periode van mijn leven bij haar terecht gekomen ben en wens iedereen , die opzoek is naar licht in zijn/haar duisternis , een therapeut als Ilse toe ! ”

Christine

“Ilse is in staat om jou de veiligheid te laten voelen die nodig is om stukjes van jezelf aan te durven kijken. Ik heb veel opgeruimd in mezelf en er zoveel positiviteit voor terug kunnen plaatsen. Het was heerlijk. Ik kwam echt tot rust.”

Manon

"Wat ik bij jou gevonden heb is rust, persoonlijke aandacht, duidelijkheid in mijn eigen persoonlijkheid, geen protocollen maar jij kijkt naar de persoon en bedenkt ter plekke de juiste behandeling. Je betrekt hierbij alternatieve geneeswijzen als de cliënt daarvoor open staat, maar niet zweverig. 
Je kan mensen goed aanvoelen dit maakt dat je precies weet hoe iemand te helpen.  
Je hebt zelf veel nare gebeurtenissen meegemaakt in het leven maar dit maakt dat jij een voorbeeld kan zijn voor een ieder om het leven op te pakken en de kracht in jezelf te ontdekken." 

Nienke

"De therapie van Ilse heeft mijn leven veranderd. Ik kwam bij Ilse toen ik in een zware depressie zat. Had al vaker hulp gezocht, maar zij konden nooit echt bij mij binnen komen. Ze luisterden wel, maar ze keken niet echt. Bij Ilse was dat anders. Zij luistert, zij kijkt en zij voelt. Het fijne is ook, dat het niet voelt alsof je in therapie zit. Het voelt heel vertrouwd en warm. Bij haar mag je er echt zijn. Hoe heftig een sessie ook kon zijn, ik ging er altijd weer rustig en ontspannen weg. Ik ben Ilse ontzettend dankbaar voor wat ze betekend heeft voor mij en nu nog steeds voor mij betekent." 

Anne

"Ilse heeft mijn leven veranderd. 
Jaren geleden was ik behoorlijk sceptisch tegenover therapie. ‘Ik kan het zelf wel’. 
Maar in de loop der tijd is gebleken dat dát niet helemaal waar was. 
Zonder Ilse zou ik niet zijn waar ik nu ben. Ze luistert én hoort, ze kijkt én ziet, ze voelt en begrijpt. 
Ilse geeft geen antwoorden of oplossingen. Nee, ze laat je die zelf vinden. Ze laat jou nadenken, voelen, ervaren. 
Een ‘probleem’ of ‘uitdaging’ is er niet van de ene op de andere dag. Verandering heeft tijd nodig en Ilse geeft je die tijd. Ze brengt je dichter bij jezelf en nader tot anderen. 
Ilse kwam mijn leven binnen en zal daar altijd blijven."

Clara

"Ik weet niet wat jij met mij doet, maar ik heb vannacht gewoon voor het eerst in een super lange tijd weer goed geslapen! Ik ben ook erg rustig wakker geworden terwijl ik normaal gesproken veel onrust voel en vaak al moe aan de dag begin. Superfijn!"

Reacties op de training 'Worden wie je bent'

Heleen

"Ik vond het best spannend, het volgen van deze training. Het was voor mij de eerste keer dat ik zoiets gedaan ging doen. 
Achteraf echter, kan ik zeggen dat ik dit weekend nooit meer vergeet. Door de oefeningen / opdrachten, individueel , samen of met de groep leer je anders naar elkaar te kijken en gebeurde er van alles. Ondanks dat we allemaal zoveel van elkaar verschilden, ontstond er dat weekend een band tussen de vrouwen.
Ilse, een bijzondere, professionele vrouw, creëert een gevoel van welkom, warmte en veiligheid. Het was hartverwarmend.
Toen we aan het eind van het weekend allemaal weer naar ons eigen leven terugkeerden waren we - was ik - een stukje rijker. Wat ik tijdens het weekend geleerd heb, over mezelf, over anderen, neem ik de rest van mijn leven met me mee en zal ik nooit meer vergeten.
Mocht er ooit een vervolg training komen, dan hoop ik daar weer aan deel te kunnen nemen."

Heleen (2e keer)

"Worden wie je bent ", alleen de titel prikkelt al om na te denken over dit onderwerp. Wie ben ik nu echt, degene die ik nu lijk te zijn , of ben ik zo geworden, door wat het leven me zoal op mn pad heeft gebracht en mijn reactie daarop ?  Dit weekend is een ontdekkingstocht naar je zelf met bijzondere, maar bovenal gewone mensen, onder de deskundige en bezielende leiding van Ilse. Dit weekend, wat ik zelf al voor de 2e keer mee mocht maken, is zo bijzonder en brengt zoveel teweeg. Het nodigt uit op zoek te gaan, naar wie je nu werkelijk bent. Waar komt die boosheid, onzekerheid, twijfel , die je zo dwars kan zitten, vandaan , waarom kan ik me zo gekwetst voelen, kortom, waarom gedraag ik me, zoals ik me gedraag. Er zijn zoveel vragen, die het leven soms zo zwaar en onoverzichtelijk kunnen maken.  Voor mij betekent dit weekend het opruimen van bepaalde struikelblokken, die mij belemmeren dichter bij mezelf te komen en blijven. Ik ben ook deze keer letterlijk een stukje lichter naar huis gegaan. Ik zou iedereen dan ook zo n weekend met zulke bijzondere ervaringen , toewensen.

Jeannette

"Ik heb dit weekend als enorm waardevol ervaren. Ik was al een poosje bezig om afslagen te nemen na jaren op dezelfde rotonde te hebben gelopen. Ik dacht dat ik het allemaal wel weer kon. Dit weekend heeft mij doen beseffen dat ik echt achterom moet kijken en daarmee in het reine te komen voordat ik volledig weer vooruit kan kijken om zo te voorkomen dat ik weer ingehaald word door het verleden. Ik heb gemerkt en daar was ik me niet zo van bewust, dat lichaam en geest feilloos samen werken. Wil je werkelijk worden wie je bent dan moet je die twee echt samen in balans hebben. Het weekend stond in het teken van veiligheid, geborgenheid, begrip, respect en vooral saamhorigheid. Ik voelde me erg welkom en niet alleen. Ik heb er veel van geleerd en het heeft me vele inzichten gegeven waar ik verder mee moet en kan."

Ada

"Een paar weken geleden de workshop "worden wie je bent" onder bezielende leiding van Ilse meegedaan. Ze gaat heel diep als het nodig is.
Ik vond het een wonderlijke titel maar gaandeweg ging ik het steeds beter begrijpen.
Laagje voor laagje weekte los. Er kwam zoveel naar boven bij mij. Pijn die diep zat, frustraties die weg moesten en inzichten die gezien mochten worden.
Ik heb veel opgeruimd in mezelf en er zoveel positiviteit voor terug kunnen plaatsen. Het was heerlijk. Ik kwam echt tot rust.
Er heerste een geweldige sfeer, heerlijk ontspannen en mooie locatie.
Ik heb heel veel geleerd en vond het een geweldig weekend."

Daisy

"Van tevoren had ik niet kunnen voorspellen wat dit weekend mij zou brengen. Het is wennen om je eigen proces in groepscontext te doorlopen. Dat vraagt om een kwetsbare opstelling van zowel de deelnemers, als de coaches. Ilse is in staat om jou de veiligheid te laten voelen die nodig is om stukjes van jezelf aan te durven kijken. Ik heb geworsteld, ben geconfronteerd met mezelf, maar heb door de interactie met de groep ook nieuwe dingen in mezelf ontdekt. Een liefdevol en leerzaam weekend, waar ik nog regelmatig aan terugdenk."